O mnie
Nazywam się Krystyna Piwowarska.
Bezpieczeństwo i Higiena Pracy oraz ochrona przeciwpożarowa to tematyka, którą zajmuję się od lat. Znam dobrze przepisy i zasady BHP. Potrafię przekazywać wiedzę w sposób zrozumiały i interesujący.
W ciągu ostatnich sześciu lat przeszkoliłam 790 osób podczas 284 szkoleń okresowych i ponad 1000 osób w trakcie szkoleń wstępnych. Uczestniczyłam też w wielu kontrolach PIS oraz PIP.
Jak to się zaczęło?
Moja przygoda z BHP zaczęła się kilka lat po studiach na AGH. Pracowałam jako technolog w największym zakładzie przemysłowym w Rzeszowie. Miałam na koncie studia podyplomowe z zarządzania i kilka lat doświadczeń, ale wciąż szukałam swojej zawodowej drogi.
Któregoś dnia koleżanka namówiła mnie na udział w konkursie na temat wiedzy z zakresu BHP. Zaczęłam zgłębiać przepisy i tak już zostało. W konkursie zostałam jedną z lauretów, a po kilku tygodniach wysłałam swoje zgłoszenie na stanowisko specjalisty ds. BHP i zmieniłam pracę. Od tamtej pory cały czas szkolę się i rozwijam.
Lubię się uczyć i lubię ludzi.
Dobrze czuję się w roli szkoleniowca i doradcy. Stawiam na praktyczne zastosowanie mojej wiedzy oraz przepisów. W trakcie szkoleń mówię o tym, co najważniejsze dla konkretnej grupy słuchaczy. W sposób, który umożliwia każdej słuchającej osobie przyswojenie najważniejszych dla niej informacji. Takich, które zapewnią bezpieczną, higieniczną i ergonomiczną pracę na jej stanowisku.
Korzystam z nowoczesnych materiałów szkoleniowych. Szkolenia z BHP i ppoż. w moim wydaniu są przystępne i treściwe. Nie leję wody i nie opowiadam dowcipów. Szanuję nasz czas.
Jestem poukładana. Umiem planować zadania i realizować je w terminie.
Mam mnóstwo energii, którą przekładam na konstruktywne działanie. Nie potrafię usiedzieć w miejscu, więc w wolnym czasie razem z mężem sporo podróżujemy po Polsce oraz po różnych zakątkach Europy i świata. Odpoczywam przy dobrej książce, w towarzystwie rodziny i znajomych.
Moje kwalifikacje:
- Studia Podyplomowe Bezpieczeństwo i Higiena Pracy.
- Szkolenia okresowe z zakresu BHP dla pracowników służb BHP.
- Uprawnienia inspektora ochrony przeciwpożarowej.
- Certyfikat trenera wewnętrznego systemu HACCP – Bezpieczeństwo Żywności.
- Kurs pierwszej pomocy.
- Kurs pedagogiczny.
Przez dwa lata wykładałam przedmiot „Analiza i ocena zagrożeń” w policealnej szkole Zakładu Doskonalenia Zawodowego w Rzeszowie, na kierunku: Technik BHP.
Pracowałam dla:
firm z branży budowlanej, spożywczej, handlowej, usługowej, kosmetycznej, hotelarskiej, wulkanizacyjnej, mechanicznej oraz wielu wielu innych.
Dobrze znam specyfikę dużych przedsiębiorstw oraz małych i średnich firm.